torsdag 19 februari 2009

Svensönerna från Kall

På Åreskutans baksida i Jämtland ligger Kall. Bybor och besökare är ytterst fåtaliga jämfört med vad snobborten Åre kan uppvisa. Avundsjuka existerar inte i Kall, även om man skulle kunna tro det. Däremot förekommer det att människor föds och växer upp i Kall. De flesta flyttar för att söka sig till bebodda trakter, t ex till Östersund (Jämtlands största stad) eller framför allt till Frösön (en av få öar i Europa, som ligger i en insjö samt har en sjö med en ö i. Det lär finnas en liknande konstruktion i Bajkalsjön!?) där man kan arbeta, leva och trivas.
Lars Svenssons flyttade till Östersund/Frösön på 1900-talet. Denna flytt och vad den förde med sig ska vi ta en titt på här!

2 kommentarer:

  1. Vilka är personerna på fotot?

    SvaraRadera
  2. Övre raden fr vänster: Olle Danielsson, gift med Magda. Karin Lundberg. Magda Danielsson med Sven-Olof. Axel Svensson. Kristina Svensson. Kerstin, maka till Axel. ?. Sylvia, gift med Sven. ? med katt. Sven Svensson. Mellanraden: Lars-Åke Danielsson. ?. Margit Svensson. Lars Svensson. Märit Svensson. Främre reden: Kerstin Danielsson. Aina Svensson. Greger Lundberg. Gudrun Lundberg. Sven Anders Svensson. Med reservation för ev fel. Året är 1946 (?).

    SvaraRadera